Zupa z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • ziemniak

    pół kg
  • czosnek

    2 z ąbki
  • cebula

    1 szt
  • ziele ang

    5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i masło i gotujemy 20 min. Wyławiamy ziele ang i liść laurowy. Warzywa i zupę przelewamy do blendera.
Włączamy blender i miksujemy zupę na krem.
Sprawdzamy czy zupa odpowiada nam smakowo – to jest ostatni moment by zupę np. dosolić czy dodać więcej masła. Zupę nalewamy do talerzy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 26.06.2012 15:05
dziekuję
caffee_tea 22.06.2012 23:13
jeszcze nie spróbowałam !
halina17 10.10.2011 13:20
dobra jesienna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat