Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
cebule 2 sztuki
sól
papryka czerwona 4 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z dorsza

świeże dorsze myję, skrobię, wypatraszam i opłukuję. Odcinam łby, ogony i płetwy, a następnie kroję w kostki i oprószam solą. Na małym ogniu przez 30 minut gotuję pokrojone w plastry cebule, odrzucone łby, ogony i płetwy z dorszy. Do smaku dodaję słodką paprykę w proszku. Gdy cebula zmięknie wywar prrzecedzam przez sitko. Kostki dorszy i pokrojone w kawałki papryki zalewam przecedzonym wywarem i gotuję kwadrans. Do smaku dodaję soli i papryki slodkiej w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:31
zdrowe
sznycel 06.08.2012 11:54
z ryb są smaczne zupy , a nie tylko paluszki w panierce - tłumaczę rodzinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak