Zupa z czerwonym winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsao wieprzowe lub wołowe

    500 g
  • boczek wędzony

    130 g
  • cebula

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • liść laurowy

    1 szt
  • dużea marchewka

    2 szt
  • żółta papryka

    1 szt
  • bulion

    600 mięsny
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • wino czerwone

    150 ml
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki, boczek w kostkę. Cebulę obrać pokroić na
talarki.
W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Wlać wino i
bulion mięsny(może być z kostki). Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka.
Dodać tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem>
gotowania zupy. Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.
Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest
bardzo smaczny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 21.06.2012 17:05
fajna;)
ZEWA 11.02.2012 13:00
w sam raz na zimowe dni
Magula 21.11.2011 08:56
oo ciekawy przepis
kriso 18.11.2011 18:34
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat