Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięsao wieprzowe lub wołowe
500 g -
boczek wędzony
130 g -
cebula
2 szt -
olej
2 łyżki -
czosnek
1 ząbek -
tymianek
1/2 łyżeczki -
liść laurowy
1 szt -
dużea marchewka
2 szt -
żółta papryka
1 szt -
bulion
600 mięsny -
natka pietruszki
3 łyżki -
wino czerwone
150 ml -
papryka czerwona
1 szt
Sposób przygotowania
talarki.
W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Wlać wino i
bulion mięsny(może być z kostki). Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka.
Dodać tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem>
gotowania zupy. Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.
Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest
bardzo smaczny.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się