Zupa z czerwonej soczewicy

Zupa z czerwonej soczewicy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    300 g
  • rosół

    1,2 l (drobiowo-wołowy)
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • ziemniaki

    3 szt (śr wielkości)
  • marchew

    1 duża
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • Kiełbasa śląska z szynki Madej Wróbel

    3 pętka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę moczymy przez noc w zimnej wodzie. Odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy rosołem, wrzucamy 2 ząbki czosnku i gotujemy do miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, do ostygnięcia.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn.
Kiełbasę kroimy w pół talarki.
Zupę blendujemy, wrzucamy marchew, kiełbasę, ziemniaki oraz majeranek. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

19.10.2016 17:10
bardzo apetyczna zupa :-)

Konczi

19.10.2016 16:43
Pysznie wygląda :)

Franciszek

19.10.2016 14:24
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat