Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 300 g
rosół 1,2 l (drobiowo-wołowy)
ząbki czosnku 2 szt
ziemniaki 3 szt (śr wielkości)
marchew 1 duża
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kiełbasa śląska z szynki Madej Wróbel 3 pętka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

Soczewicę moczymy przez noc w zimnej wodzie. Odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy rosołem, wrzucamy 2 ząbki czosnku i gotujemy do miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, do ostygnięcia.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn.
Kiełbasę kroimy w pół talarki.
Zupę blendujemy, wrzucamy marchew, kiełbasę, ziemniaki oraz majeranek. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.10.2016 17:10
bardzo apetyczna zupa :-)
Konczi 19.10.2016 16:43
Pysznie wygląda :)
Franciszek 19.10.2016 14:24
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak