Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 plaster
ziemniaki 6 sztuk
kapusta czerwona 1/4 główki
udko z kurczaka 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Marchew obrać i pokroić w plasterki dodać do niej obrany seler i pietruszkę dołożyć do tego gałązkę lubczyku i 2-3 gałązki kopru oraz 1 łyżeczkę jarzynki, zalać wszystko 1,5 litra wody, przykryć i zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę, kapustę drobno poszatkować
Krok 1 - Zupa z czerwonej kapusty  foto
2
wszystko dodać do garnka z zupą, przykryć i gotować do miękkości
Krok 2 - Zupa z czerwonej kapusty  foto
3
pod koniec dodać pokrojone w kostkę mięso u mnie jest to upieczone udko z wcześniejszego obiadu.
Krok 3 - Zupa z czerwonej kapusty  foto
4
Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i jogurtem, następnie wlać do gotującej się zupy i po zagotowaniu doprawić do smaku solą i pieprzem, wyłączyć palnik i zakwasić lekko zupę wodą z kiszonych ogórków 1-2 łyżki wody na taka ilość zupy.
Krok 4 - Zupa z czerwonej kapusty  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.01.2016 07:49
nigdy nie jadłam takiej zupy! chyba czas ugotować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak