Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonego barszczu kiszonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zakwas buraczany 0,5 litra
bulion warzywny 1.5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śmietana 4 łyżki
mąka 1-2 łyżki
koper świeży 1 łyżka
ziemniaki 5 szt
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonego barszczu kiszonego

Do bulionu dodać liść ,ziele angielskie i ząbek czosnku. Gotować chwilę i dolać zakwasu z czerwonych buraczków. Doprowadzić do wrzenia i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką . Posypać koperkiem ,przyprawić pieprzem i solą . W osobnym garnku ugotować ziemniaki w osolonej wodzie .Odlać wodę i ugnieść ziemniaki.
Zupę podawać z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.04.2016 19:18
pyszna zupka
tobi1989 04.04.2016 11:44
Lubię barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak