Zupa z cytrusami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 l
  • marchew

    2 sztuki
  • ziemniaki

    20 dag
  • sok z pomarańczy

    1/3 szklanka
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • cynamon Prymat

    szczypta
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, ziemniaki pokroimy w kostkę i ugotować w bulionie. Kiedy warzywa będą już miękkie zmiksować, doprawić cynamonem i imbirem. Dolać soki z cytrusów. Zupe przelać na talerz, rozprowadzć śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat