Zupa z ciemną fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    30 dkg
  • chudy boczek

    20 dkg
  • kostka rosołowa

  • fasola

    10 dkg
  • marchew

  • pietruszka

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie fasole dokładnie pukamy. Zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy obrane jarzyny, pokrojony w małą kostkę boczek i paprykę w proszku. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. Na koniec dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 20.03.2015 22:16
zupka z fasolką jest super!
RenataZ-et 20.03.2015 19:10
bardzo fajna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat