Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ciemną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 30 dkg
chudy boczek 20 dkg
kostka rosołowa
fasola 10 dkg
marchew
pietruszka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ciemną fasolą

Obie fasole dokładnie pukamy. Zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy obrane jarzyny, pokrojony w małą kostkę boczek i paprykę w proszku. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. Na koniec dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.03.2015 22:16
zupka z fasolką jest super!
RenataZ-et 20.03.2015 19:10
bardzo fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak