Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cieciorką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 250 g
schab 400 g
marchewka 1 szt
seler 1 szt
seler naciowy 3 łodyki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz
kolendra 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cieciorką

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę przepłukać , zalać 1 litrem zimnej wody i zostawić na noc. Na następny dzień gotować ją ok 1h.
Krok 1 - Zupa z cieciorką foto
2
Schab umyć i pokroić w kostkę. Oprószyć słodką papryką , solą i pieprzem.
Krok 2 - Zupa z cieciorką foto
3
Mięso usmażyć na 2 łyżkach oleju, cebulę obrać , posiekać , dodać do mięsa i smażyć aż cebula się zeszkli.
Krok 3 - Zupa z cieciorką foto
4
Mięso przełożyć do cieciorki , dodać ziele angielskie, liść laurowy i wlać ok 1,5 litra wody doprawić solą i gotować na małym ogniu.
Krok 4 - Zupa z cieciorką foto
5
Marchew i seler pokroić w słupki a seler naciowy w plasterki. Warzywa podsmażyć na oleju z mięsa i dodać do zupy.
Krok 5 - Zupa z cieciorką foto
6
Następnie dodać przyprawy , przecier pomidorowy i gotować aż warzywa będą miękkie.
Krok 6 - Zupa z cieciorką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.03.2016 20:16
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak