Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ciecierzycy z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 200 gr
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
seler naciowy
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1/2 sztuka
bakłażan 1 sztuka
czosnek 4 sztuki
oliwa
sól
por 1 sztuka
tuńczyk 200 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ciecierzycy z tuńczykiem

Ciecierzycę zalewamy wodą,dodajemy liść laurowy,tymianek,pora i seler,gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu.
Bakłażana obieramy i kroimy w kosteczkę wraz z papryką cebulą i cukinią.Smażymy na rozgrzanej oliwie w rondelku przez 8 minut,mieszając od czasu do czasu,następnie dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy 5 minut.
Kiedy ciecierzyca jest już gotowa wyciągamy pora,seler liść i tymianek i wszystko przelewamy do podsmażonych warzyw.
Razem gotujemy 10 minut,doprawiamy solą.
Tuńczyka kroimy w kostkę nie za małą i dodajemy do zupy gotujemy następne 10 minut.
Zupę podajemy z bagietką natartą świeżym pomidorem i polanym dobrą oliwą z oliwek:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak