zupa z chlebem i kminkiem Prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyzki
  • mąka z przemiału

    2 łyżki
  • wywar warzywny

    2 l
  • śmietana

    1 łyżka
  • sól

  • chleb pełnoziarnisty

    3 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej cebulę, dodaję kostki chleba i mąkę, podrumieniam. Wlewam wywar warzywny, solę, przyprawiam kminkiem i gotuję 30 minut. Nalewam trochę śmietany do talerzy i zalewam zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:12
pycha
sznycel 19.08.2012 19:13
pycha - mówi córka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat