Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukwi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukiew 1 sztuka
ziemniaków 5 sztuk
papryka 1 sztuka
żeberek 35 dag
majeranku 1 łyżka
selera 0,5 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietany 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukwi

Do garnka wlać wodę i zagotować.Żeberka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.Wrzucić do gotującej się wody.Brukiew,ziemniaki,seler obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.Paprykę opłukać i wydrążyć gniazdo nasienne,pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do zupy.Gdy warzywa zmiękną przyprawić solą,pieprzem oraz majerankiem.Wymieszać.Zahartować ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.09.2012 08:58
fajna;)
halina17 14.09.2012 21:57
Zupy z brukwi nigdy nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak