Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki po Włosku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
brukselka 50 dag
makaron muszelki 6 łyżek
śmietana 18 proc 2/3 szkl
ser żółty 10 dag
żółtko jajek 1-2 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki po Włosku

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. W połowie gotowania dodać makaron i ugotować do miękkości. Następnie połączyć ze startym serem i śmietaną, chwile pogotować, lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką, doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.05.2015 15:16
wyśmienita zupa :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak