Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki "A la Csaki"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
brukselka 50 dag
ziemniaki 4 szt
makaron muszelki 5 lyżek
papryka konserwowa 1-2 strąki
śmietana 18 proc 2/3 szkl
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki "A la Csaki"

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do brukselki w połowie gotowania razem z makaronem i ugotować do miękkości. Następnie połączyć z papryką zmieloną i śmietaną, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak