Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniakami z włoską nutą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
boczniaki 25 dkg
ziemniaki 3 średnie sztuki
warzywa mrożone mieszanka włoska 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy z bazylią 4 czubate łyżeczki
mięso mielone wieprzowe 40 dkg
bazylia 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
bulion wieprzowy 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniakami z włoską nutą

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać, posiekać. Papryczkę pokroić w plasterki.
Krok 1 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
2
W garnku rozgrzać masło i olej. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, czosnek i papryczkę.
Krok 2 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
3
Boczniaki pokroić w paseczki, wrzucić do garnka. Podsmażać je kilka minut, co chwilę mieszając.
Krok 3 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
4
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 4 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
5
Do grzybów dodać mrożone warzywa i pokrojone ziemniaki. Smażyć dalej ok. 5 minut. Pamiętać o zamieszaniu co jakiś czas.
Krok 5 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
6
Do warzyw z grzybami dodać koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, oregano, trochę soli i pieprzu.
Krok 6 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
7
Wymieszać, wlać bulion i zagotować.
Krok 7 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
8
Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać bazylię, czosnek granulowany i trochę soli, dokładnie wymieszać.
Krok 8 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
9
Z mięsnej masy formować malutkie pulpeciki i wrzucać je do gotującej się zupy.
Krok 9 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto
10
Gotować do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Krok 10 - Zupa z boczniakami z włoską nutą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.02.2016 11:41
Chętnie bym spróbowała:)
MAR3STA 28.10.2015 09:39
smaczna zupka
Sroczka 06.08.2015 22:54
Z chęcią zjadłabym taką zupę.
GOSIA18 03.08.2015 13:21
Wygląda apetycznie!!!!!
Pani Domu 02.08.2015 17:01
świetna zupa
Catti 02.08.2015 11:22
wygląda smacznie
Alex_M 02.08.2015 09:07
ciekawa zupka :)
Iwusia 01.08.2015 23:31
Wygląda bardzo smakowicie
Małgorzata Pin 01.08.2015 22:10
Wygląda bardzo apetycznie.
Łukasz15 01.08.2015 22:06
Apetyczna zupka
Helena63 01.08.2015 21:37
musi być pyszna ta zupa
ania2610 01.08.2015 20:22
wygląda przepysznie!
olkaaa 01.08.2015 18:55
brzmi ciekawie
Franciszek 01.08.2015 17:08
dobry pomysł
Maridka19 01.08.2015 16:50
Pyszna zupka
Jadwiga/Jaga85 01.08.2015 16:34
pyszna zupka!
bertpvd 01.08.2015 12:46
ale to musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak