Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z batatów
Kroki postępowania
Do bulionu dodać podduszone bataty z cebulą, odsączoną kukurydzę, pomidory, gotować około 15 min.
batat | 2 szt |
cebula | 1 szt |
kukurydza w puszce | 400 gram |
pomidory krojone z puszki | 400 g |
olej | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1/2 szt |
groszek ptysiowy | 80 g |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
bulion drobiowy | 2 litr |
bazylia świeża | 1 pęczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: