Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa włoska z fenkułem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny
1,5 l
fenkuł
1 duży
ząbki czosnku
5
marchewki
3
seler naciowy
3 łodygi
por (biała część)
2 szt
oliwa
3 łyżki
pomidor
żółty ser starty
ulubiony (ilość dowolna)
ser żółty
5x5 cm
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat
natka pietruszki
1/2 pęczku
bazylia
1/2 szkl
Sklep Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa włoska z fenkułem

Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w półkrążki.
Seler i por płuczemy ,również pokroić w półkrążki .
Fenku płuczemy ,cienko kroimy w półplastry.
Pomidor sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy ,miażdżymy.
W garnku rozgrzewamy oliwę ,dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy marchew ,seler ,por ,fenku i dusimy około 5 min.
Następnie dodajemy liście laurowe ,pomidor ,lekko podsuszamy. Wlewamy bulion ,dodajemy kawałek żółtego sera i dusimy pod przykryciem 35 min. Po tym czasie wyciągamy ser i liście laurowe ,doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę podałem z tartym serem ,posiekaną zieleniną i ciemnym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.03.2015 22:23
bardzo fajna zupa
IlonaAlbertos 15.03.2015 21:32
Apetycznie wygląda.
Iwusia 15.03.2015 20:49
musi być bardzo dobra
Babeczka35 15.03.2015 20:14
Super zupka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak