Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy mały
pomidory 2 szt
kapusta biała mała główka
ziemniaki kilka
Ziele angielskie całe Prymat kilka
groszek konserwowy mała puszka
koperek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna

Do garnka włożyłem żeberka ,zalałem zimną wodą ,dodałem sól i zagotowałem. Zmniejszyłem płomień ,zebrałem szumowiny. Marchew ,pietruszkę i seler pokroiłem w drobną kostkę. Dodałem do wywaru mięsnego razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami ,sparzonymi pomidorami pokrojonymi w paski (bez skórki i nasion) i zielem angielskim. Po 20 minutach gotowania dodałem poszatkowaną kapustę. Gotowałem do miękkości mięsa ,po czym je wyciągnąłem z zupy ,ostudziłem i pokroiłem na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso dodałem z powrotem do zupy wraz z osączonym z zalewy groszkiem. Gotowałem jeszcze 5 min. Koperek posiekałem i wsypałem do zupy ,doprawiając ją solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 27.01.2015 20:26
ciekawy pomysł na pyszną zupę
Kamil 19.01.2015 18:23
Wiosenna zupa najlepszym pocieszeniem w ponure, zimowe dni :)
Michał2 19.01.2015 18:06
smaczna zupa;)
Kuchnia Marty 19.01.2015 15:35
Pyszna zupa!
gosia561 19.01.2015 14:07
doskonała zupka
Futka 19.01.2015 13:15
Przepyszna i aromatyczna zupka z wyraźnym powiewem wiosny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak