zupa wieska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    0,5 litra
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżeczki
  • cebula biała

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pieczarki

    2 szt
  • pora

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • makaron nitki

    1 op
  • oliwa

    1 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa pokroic w drobna kostke. Rozgrzac olwie na patelni, podsmazyc chwile czosnek, dodac warzywa ( oprocz pomidora), smazyc ok 5 minut, dodac pomidor, smazyc kolejne 2-3 min.

2. Rosol zagotowac, dodac warzywa i koncentrat, gotowac ok 10 min, przyprawic do smaku.

3. Wrzucic makarondo zupy, gotowac kolejne 5 min az bedzie miekki.

4. Podawac posypane natka pietruszki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 21.08.2011 22:07
pychota
szajba2 08.04.2011 15:42
intrygująca nazwa :-)
Barbara55 09.02.2011 16:36
wieska? może wieśka lub wiejska?
Jolanta40 20.11.2010 22:14
pyszna
izoldaaa6 04.09.2010 23:12
na rosole każda jest pyszna
buksiak12 23.08.2010 13:37
ciekawy przepis
Dorota71 23.08.2010 13:01
super przepis
Emilia22 23.08.2010 12:31
mniam mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat