Zupa wielowarzywna.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    5 litrów
  • ziemniaki

    8 dużych sztuk
  • marchew

    4 sztuki
  • groszek zielony

    2 puszki
  • brokuły

    450 dag
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • Koperek suszony Prymat

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- nastawiamy porcję rosołową, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 10 min
- do powstałego rosołu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę
- gdy ziemniaki będą robiły się miękkie dodajemy groszek
- na koniec dodajemy brokuły, doprawiamy do smaku kucharkiem, wsypujemy koper i bazylię według uznania i gotujemy jeszcze z 10 min
- śmietanę hartujemy z zupą o zaprawiamy ją
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 15.02.2014 18:56
świetna mniam:)
Kejti 11.02.2014 09:02
Dobra zupka.
mitek111 28.01.2014 19:48
SAMO ZDROWIE
gosia561 28.01.2014 19:44
ale smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat