Zupa wielowarzywna

Zupa wielowarzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    0,5 kg
  • marchewka

    2 szt
  • kalafior

    0,5 szt
  • brukselka

    10 szt
  • fasolka szaragowa

    0,15 kg
  • ziemniaki obrane

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa wielowarzywna

Żeberka gotujemy ok 15 min wsypujemy ziemniaki pokrojone w kostke gotujemy ok 10 min nastepnie dodajemy reszte warzyw tj: brukselke, fasolke, kalafior w małych kawałkach gotujemy ok 20 min na koniec dodajemy 2 łyżki kucharka szczypte pieprzy, szczypte koperku i kucharek w płynie ok 1 łyż

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

bami 18.11.2011 13:46
Zdrowa i zapewne pyszna zupa :)
szajba2 23.05.2011 16:05
dobra zupa bo dobra
Barbara55 04.05.2011 15:52
pyszna zupa
kielcok1 19.04.2011 16:13
faktycznie wiele warzyw
nikusonka 21.02.2011 23:40
pyszności
marcia71 12.02.2011 22:08
ciekawe
jasiek 01.02.2011 14:23
zdrowo
rakow2
rakow2 23.01.2011 14:55
dobra zupa nie jest zła
iwona332 25.10.2010 00:14
super
buksiak12 17.09.2010 09:25
zupa samo zdrowie,każdy człowiek wam to powie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat