Zupa Wielkanocna

Zupa Wielkanocna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony śmietankowy duży

    2 szt.
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • koperek

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • jajka ugotowane na twardo

  • kiełbasa biała

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Zagotować 1 ½ - 2 litry wody z kostkami rosołowymi, serkiem i mieszać do rozpuszczenia się serka. Następnie odstawić , przyprawić chrzanem, pieprzem i solą do smaku. Podawać z jajkami lub białą kiełbasą (dobrej jakości) posypaną zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

W poszukiwaniu inspiracji

06.03.2015 10:58
Bardzo ciekawy pomysł, wart wypróbowania.

Renataj

05.03.2015 22:35
Zupa wielkanocna - jak na nią patrzę to do świąt nie wytrzymam i już wkrótce ją wypróbuję:) Bardzo apetyczna.

Michał2

05.03.2015 22:21
ładny kolor zupy

mirosława4

05.03.2015 17:26
ładny kolorek

Gracer

05.03.2015 16:47
na domowym rosole byłaby idealna wielkanocna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat