Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
cebula 2 szt
marchew 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ziemniaki 5 szt.
mąka 1 łyżka
smalec 1 łyżka
wino wytrawne 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

W tradycyjnej kuchni węgierskiej do smażenia używa się smalcu. Można jednak zastąpić go olejem rzepakowym lub oliwą z oliwek. Przed podaniem należy posypać zupę natką pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska gulaszowa

Mięso pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę, marchewkę i paprykę, przełożyć do rondla. Osolić, udusić, podlewając wodą. gdy mięso będzie prawie miękkie, uzupełnić ilość wody do objętości 1 l, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować. Zupę przyprawić koncentratem pomidorowym, mielonym pieprzem i papryką, wlać wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak