Zupa Węgierska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    40 dag
  • cebula biała

    2 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • ziemniaki

    80 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • smalec

    2 łyżki
  • pomidory

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kminek mielony

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na smalcu. Następnie włożyć pokrojone mięso, obsmażyć z mieloną papryką, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać pokrojoną paprykę , obrane ze skórki pomidory, kminek, zmiażdżony czosnek. Gdy mięso będzie na półmiękkie, zalać 1 litrem wody, wrzucić obrane, pokrojone ziemniaki i ugotować zupę do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat