Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Węgierska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 40 dag
cebula biała 2 szt.
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 80 dag
papryka czerwona 1 szt
smalec 2 łyżki
pomidory 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Węgierska

Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na smalcu. Następnie włożyć pokrojone mięso, obsmażyć z mieloną papryką, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać pokrojoną paprykę , obrane ze skórki pomidory, kminek, zmiażdżony czosnek. Gdy mięso będzie na półmiękkie, zalać 1 litrem wody, wrzucić obrane, pokrojone ziemniaki i ugotować zupę do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak