Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywno-mięsna z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 20 dag
ziemniaki 20 dag
fasolka szparagowa 15 dag
groszek konserwowy 1 puszka
śmietana do zup 150 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
ryż 1 szklanka
marchewka 2
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywno-mięsna z ryżem

Mięso wieprzowe, obojętnie z której części kroimy na kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę- 3litry, dodajemy ziemniaki i mięso. Marchewkę obieramy i kroimy na większe kawałki. Po około 10 minutach dodajemy do garnka. Następnie wsypujemy ryż i dodajemy kostkę bulionową- kruszymy ją. Gdy ziemniaki i mięso będą już prawie miękkie dodajemy opłukaną fasolkę szparagową a za 10minut dodajemy 1puszkę zielonego groszku konserwowego. Doprowadzamy do zagotowania i zestawiamy z ognia. Następnie wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Natkę pietruszki dokładnie płuczemy, osuszamy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 11.07.2013 22:49
smaczna!!!:)
Andysz 28.11.2012 15:06
pyszna zupa!;]
Rafał10 05.10.2012 21:43
noooo taka zupka to coś dla mnie :)
Juleczka20 05.10.2012 09:42
pycha
KasiaK90 26.09.2012 07:17
pyszna zupka
Janek 21.09.2012 13:51
wykwintna zupka:)
Roksana1 19.09.2012 21:10
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak