Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zupa warzywniaczek

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości
500 g
włoszczyzna
50 g
marchew
50 g
groszek
25 g
fasola
25 g
ziemniaki
100 g
brukselka
25 g
kapusta włoska
25 g
pomidory
50 g
śmietana
50 g
tłuszcz
10 g
mąka
2 g
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywniaczek

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru przygotowanego już wcześniej. Posolić i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Rozmieszać mąkę ze śmietaną, dodać do zupy- zagotować. Zupę doprawić do smaku, dodać Świerzy tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 09.04.2011 10:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak