zupa warzywniaczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • groszek

    25 g
  • fasola

    25 g
  • ziemniaki

    100 g
  • brukselka

    25 g
  • kapusta włoska

    25 g
  • pomidory

    50 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • mąka

    2 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru przygotowanego już wcześniej. Posolić i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Rozmieszać mąkę ze śmietaną, dodać do zupy- zagotować. Zupę doprawić do smaku, dodać Świerzy tłuszcz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 09.04.2011 10:11
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat