zupa warzywna z lanym ciastem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • fasola

    25 g
  • groch

    25 g
  • kapusta włoska

    25 g
  • brukselka

    25 g
  • koncentrat pomidorowy

    5 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • Lane ciasto:

  • mąka

    20 g
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru przygotowanego wcześniej. Posolić i gotować. Koncentrat pomidorowy dodać do zupy- zagotować. Przygotować lane ciasto: jajko wbić do garnka, dodać szczyptę soli, mąkę i dokładnie wymieszać, wlewać po malutku lejącym cienkim strumieniem do zupy oddzielając widelcem tak by nie powstała jedna wielka gruda. Zupę doprawić do smaku, dodać Świerzy tłuszcz i śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat