Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z kalarepką i ryżem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 500 g
ziemniaki kilka średnich
marchewka 2 spore
wywar z kurczaka 2 litry
seler korzeniowy średni kawałek
mleko do zabielenia
ryż ugotowany na sypko 2 woreczki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Cebula suszona Prymat do smaku
seler nać młode listki
pietruszka zielona siekana
koperek siekany

Porada

Do gorącej zupy, tuż przed podaniem, można dołożyć 1-2 łyżki świeżego masła dla polepszenia smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z kalarepką i ryżem

Warzywa obrać, umyć i pokroić w niewielką kostkę. Zagotować wywar drobiowy, dodać warzywa i przyprawy - gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dołożyć posiekaną zieleninę i całość gotować jeszcze 3-5 minut na najmniejszym płomieniu.

Zupę tuż przed podaniem doprawić do smaku pieprzem i ew. płynną przyprawą do potraw. Dołożyć ugotowany wcześniej ryż i dokładnie wymieszać.
Zabielić mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.07.2016 13:19
Bo takie tradycyjne zupki są najsmaczniejsze! :)))
Android 12.07.2016 09:30
Moja babcia taka gotowala
DeRex.al 06.07.2016 07:30
nigdy je jadłem zupy z kalarepy musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak