Zupa warzywna z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

  • pietruszka

  • seler

    1/2
  • natka pietruszki

  • cebula

  • smalec

    2 łyżki
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • groch

    20 (połówki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę obieramy i drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym smalcu (1 łyż). Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na reszcie smalcu. Wszystkie podsmażone jarzyny dajemy do garnka i zalewamy 3 szkl wody. Doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotować dodajemy opłukany groch, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki. Pod koniec dajemy posiekaną natkę i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 08.08.2014 09:34
zielono mi! samo zdrowie!
IwonaDD 06.03.2014 11:04
pysznie się zapowiada!
mirosława4 18.12.2013 14:48
ciekawa zupka :)
barbara11561 24.11.2013 11:29
lubię zupy warzywne:)
olkaaa 23.10.2013 17:17
ciekawy przepis
Dorian 21.10.2013 19:23
super taka dobra zupka
romanrafal 21.10.2013 15:45
smaczna zupka
MagdaXXX 20.10.2013 11:53
bardzo zdrowa zupka
mela25 16.10.2013 08:30
super danie
Katarzyna59 14.10.2013 18:56
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat