Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
masło klarowane 1 łyżka
ząbki czosnku 2 szt
ziemniaki 2 szt
por (biała część) 1 szt
chorizo 100 g (plastry)
kasza pęczak 50 g
kasza jęczmienna 50 g
bulion warzywny 1,5 l
grzyby leśne 100 g (mrożone)
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami

Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Pora myjemy, kroimy w piórka. Czosnek siekamy.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

Plastry chorizo kroimy na mniejsze kawałki.

Wszystkie, pokrojone składniki podsmażamy na maśle klarowanym, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy mrożone grzyby, koncentrat, gotujemy 15 min na średnim ogniu.

Po tym czasie dodajemy oba rodzaje kaszy, gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 04.04.2016 14:13
Pyszności :)
wyattearp 03.04.2016 18:39
super zupka
Aleksandra/Olcia 03.04.2016 14:45
pyszna zupa.tzn.pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak