Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna wg Gosi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki młodej
kości schabowe 350 gram
marchewka 2
por 1/2
buraki czerwone 2
ziemniaki 3 sztuki
kostka rosołowa 2 sztuki
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1-1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna wg Gosi

Kroki postępowania

1
Kości przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, kostki rosołowe oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Po czym wyciągamy kości i obieramy z nich mięso.
Krok 1 - Zupa warzywna wg Gosi foto
2
W czasie gdy gotują się kości przygotowujemy warzywa: Kapustę szatkujemy, marchewkę oraz buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Por drobno siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do wywaru wrzucamy warzywa i gotujemy, aż będą miękkie
Krok 2 - Zupa warzywna wg Gosi foto
3
Następnie dodajemy mięso i mieszamy.
Krok 3 - Zupa warzywna wg Gosi foto
4
Na koniec wlewamy śmietankę zmieszaną z mąką, całość gotujemy przez chwilę. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Krok 4 - Zupa warzywna wg Gosi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.06.2014 10:13
Samo zdrowie :)
Wafelek2601 21.06.2014 21:45
Smaczna, pożywna zupa
Agula&Stabi 21.06.2014 21:41
Dobry przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak