Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna na rosole

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 l
ziemniaki 4 szt (średnie)
kapusta włoska 1/2 główki (małej)
marchewki 4 szt (średnie)
por (biała część)
pietruszka 2 szt
koperek
seler korzeniowy 1/2 szt (mały)
fasolka szparagowa 1 garść
przecier pomidorowy 1 słoiczek (mały)
sól i pieprz
buraki czerwone 4 szt (nieduże)
śmietana 18 proc 150 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna na rosole

Rosół przecedziłem. Wszystkie warzywa obrałem i umyłem. Buraki pokroiłem w kostkę. Kapustę poszatkowałem na duże kawałki. Marchewkę w duże słupki. Fasolkę szparagową na połówki. Pozostałe warzywa również pokroiłem ( seler, pietruszkę, por ). Do rosołu dodałem najpierw buraki, marchewkę i pokrojone w dużą kostkę ziemniakami. Podgotowałem, następnie dodałem fasolę, przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami oraz łyżkę koncentratu pomidorowego. Śmietanę zahartowałem zupą. Wlałem do zupy. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem posiekany koperek. Zakwasiłem sokiem z cytryny. Gotowałem na wolnym ogniu jeszcze ok. 15 minut.
Taka zupa jest najlepsza kilka razy odgrzewana. Smakuje wybornie nawet na następny dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.08.2015 21:22
pyszna zupa
Grazyna0211 25.08.2015 14:50
apetyczna zupa
Ola1young 25.08.2015 14:40
pyszna zupa :)
mysza75 25.08.2015 11:47
jaka dobra zupa mniam samo zdrowie
olkaaa 25.08.2015 07:34
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak