Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 300 gram
kalarepa 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
marchewka z groszkiem 1 puszka
porcja rosołowa 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 3 łyżki
sól do smaku
kostka rosołowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

Porcję rosołową płuczemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Wsypujemy sól do smaku i zagotowujemy. Fasolkę obieramy i kroimy na kawałki ok 2 cm. Kalarepę, obieramy i kroimy w słupki, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości. Marchewkę z groszkiem odcedzamy z zalewy i dodajemy do zupy. Wkładamy dwie kostki rosołowe. Mąkę rozrabiamy ze śmietanką i wlewamy do zupy. Zagotowujemy. Jeżeli potrzeba to przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.07.2013 18:36
Świetna, zdrowa zupka :)
LoLa 16.07.2013 06:04
od kilku dni chodzi za mną jarzynowa
jasiek 15.07.2013 23:20
smakowita zupka
meg1984 15.07.2013 22:30
i właśnie za to kocham lato, że takie zupy są na porządku dziennym teraz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak