zupa truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawka

    10-15 sztuk
  • cukier

    1-2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

    1/4 łyżeczki
  • śmietana 18-procentowa

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki zagotować z cukrem. Następnie przecedzić. W niewielkiej ilości zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną i dodać do gotującej się wody z truskawkami. Ponownie doprowadzić do wrzenia. Wlać śmietanę i zamieszać. Zupkę podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (137)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 30.10.2013 20:26
Hmm takiej zupy to w życiu nie jadłam, ale bardzo chętnie bym ją spróbowała
Róża2 13.01.2012 20:02
ja chce lato
iknbozka 07.10.2011 19:09
ciekawa
bercik1 16.09.2011 23:21
Musi być pyszna
Olaa 08.08.2011 14:41
smaczna
Misia90 30.07.2011 09:49
fajne
Karolina69 22.07.2011 08:40
fajne
Karolina69 22.07.2011 08:40
fajne
treonina 05.07.2011 00:42
jakoś nie mam przekonania do zup owocowych :-) mimo że ładnie wyglądają to jeśli mam już coś wybrać to wybieram rosół albo pomidorową :-)
Weronika_eM 01.06.2011 11:41
niam niam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat