Przepis i sposób przygotowania na: Zupa tajska z kurczakiem i cukinią
Przepis na:
- zupę tajską
- pierwsze danie z kurczakiem
- orientalne danie
Kroki postępowania
Marchewkę obierz i opłucz. Następnie pokrój w średniej wielkości słupki.
Pierś z kurczaka umyj i pokrój w kosteczkę. Bulion zagotuj i wrzuć do niego pierś z kurczaka. Gotuj około 8 minut.
W tym czasie obierz cukinię i tak jak marchewkę pokrój w słupki. Dodaj marchew oraz cukinie do gotującego się kurczaka i gotuj do momentu, aż marchew będzie miękka.
Kiedy warzywa będą miękkie, garnek ściągnij z ognia i wlej do zupy mleczko kokosowe. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Pod koniec dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i imbirem.
Kiedy warzywa się gotują, opłucz szczypiorek i posiekaj go drobniutko.
Pod koniec gotowania dodaj szczypiorek. Jeszcze ciepłą zupę przelej na talerze.
Smacznego :)