Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 paczka
marchewka 3
pietruszka 3
ziemniaki 5
seler 0,5
śmietana 18 proc 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
kości schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z ryżem

W garnku gotujemy wodę, dodajemy kość ze schabu, solimy, gotujemy przez 10 min. Dodajemy startą marchewkę pietruszkę seler, ziemniaczki na drobniutko w kostkę. Gotujemy tak z 15 minut (starte warzywa gotują się szybko). Dodajemy szpinak nierozmrożony (gorący wywar go rozmrozi). Zupę doprawiamy solą pieprzem, dodajemy rozgnieciony czosnek i zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.04.2015 16:30
Bardzo lubię taką zupkę i często gotuję - nawet wczoraj akurat ją miałam :) Ja poza sezonem korzystam ze świeżego drobnego szpinaku "baby", a w sezonie z normalnego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak