Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak baby 300 g
boczek wędzony 200 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
masło 1 łyżka
ziemniaki 2 szt
marchew 1 szt
bulion warzywny 1,2 l
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Na rozgrzanym maśle smażymy boczek, ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem smażymy, dodajemy szpinak.

Po 10 min zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy startą marchew. Gotujemy do miękkości ziemniaków.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.02.2017 13:03
Zupka jak dla mnie.... super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak