zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    100 g
  • kości

    100 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • ryż

    10 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • papryka mielona

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotować wywar z kości i rozdrobnionych warzyw. Szpinak przebrać, drobno pokroić, udusić na tłuszczu i oprószyć mąką. Dodać do wywaru szpinak, a następnie opłukany na sicie ryż i gotować. Pod koniec gotowania dodać sól i śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 14.03.2012 14:06
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat