Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowo-marchewkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 4 sztuki
marchewka 4 sztuki
bulion drobiowy 1,5 l
śmietanka 12-procentowa 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koperek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowo-marchewkowa

Kroki postępowania

1
Szparagi i marchewke umyć i obrać, a nastepnie pokroić w dowolny sposób.
Krok 1 - Zupa szparagowo-marchewkowa foto
2
Zagotować bulion i wrzucić warzywa do gotowania.
Krok 2 - Zupa szparagowo-marchewkowa foto
3
Gdy warzywa będą miękkie, zabielić zupę śmietanką, doprawić solą i białym pieprzem.
Krok 3 - Zupa szparagowo-marchewkowa foto
4
Podawać posypaną koperkiem,
Krok 4 - Zupa szparagowo-marchewkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 27.08.2013 23:46
musi być pyszna
Róża1 27.08.2013 23:24
przepyszna zupka:-)
Karolcia12 27.08.2013 21:59
bardzo dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak