Zupa szparagowa ze świeżym lubczykiem

Ifa

Zupa szparagowa ze świeżym lubczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    500 g
  • ziemniaki

    500 g
  • bulion warzywny

    2 l
  • lubczyk świeży

    5-6 listków
  • natka pietruszki

    4-5 listków
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, pokrój w mniejsze kawałki, ugotuj w lekko osolonej wodzie. Szparagi też obierz. Pokrój na 2-3 cm kawałki, główki odłóż na bok a resztę ugotuj do miękkości w bulionie (4-6 minut). Dodaj miękkie ziemniaki, listki lubczyku, pietruszki, chwilkę pogotuj a następnie zblenduj na gładki krem. Krem dopraw solą i pieprzem.

2. Główki szparagów ugotuj w małym garnku, ok. 3-4 minuty.

3. Zupę serwuj z główkami szparagów i słodką śmietanką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 20.06.2015 20:27
podoba mi się pomysł na taką zupę, muszę wypróbować
Benita 20.06.2015 16:21
Mniam pyszności
leonowie 20.06.2015 15:43
wygląda bardzo zachęcając, muszę wypróbować.
Aannkaa82 20.06.2015 15:20
apetyczna zupka
Czarnula666 20.06.2015 14:53
Pyszny krem! :)
patryska76 20.06.2015 14:16
ciekawy przepis!
odjechana 20.06.2015 12:11
Świetny pomysł :) Zupa musi być pyszna :)
Róża1 20.06.2015 12:09
dla mnie królewska zupa :-)
inka2012 20.06.2015 11:40
cudownie wygląda :)
Futka 20.06.2015 11:19
Przepyszna i aromatyczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat