Zupa szczawiowa z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    20 dkg
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa połukac, pokroic i gotowac w 1,5l wody przez około 20 minut. Oczyszczony szczaw opłukac i osączyc. Cebluą pokroic w kosteczką i zeszklic na maśle, dodac szczaw i jeszcze chwila smażyc. Dodac wsztstko do wywaru, zaciągnąc mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawic solą i pieprzem. Gotowac jeszcze 5 minut. Zupe mozna zmiksowac na krem jeżeli ktoś lubi i podawac z jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 09.10.2013 20:37
nie lubię szczawiu
plocia 07.10.2013 21:34
Coś mało tych składników w opisie.
PaniMISIOWA 16.01.2013 21:17
jakie warzywa? :-S
agugu1989 03.02.2012 12:25
szczawiowa kojarzy mi sie z dziecinstwem
Marysia 28.07.2011 08:46
fajne
szajba2 30.04.2011 19:22
nie lubię tej zupy
Barbara55 29.03.2011 17:02
nie mam ochoty na taką zupę
kielcok1 03.03.2011 15:02
cieniutka taka zupka
Ela20 05.01.2011 12:33
lubię szczawiową
rakow2 21.12.2010 13:52
nam polędwica ani schab nie smakuje tak jak szczaw

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat