Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa na rosole z ziemniakami i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 l.
szczaw 2-3 garście
ziemniaki 1/2 kg.
mąka 2-3 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa na rosole z ziemniakami i jajkiem

ziemniaki obrać umyć i pokroić na małe kawałki a następnie ugotować w osolonej wodzie odcedzić i odstawić.Rosół zagotować dodać umyty i osuszony szczaw i gotować ok 20min.aby zmiękł po tym czasie zmiksować zupę na krem,doprawić jeśli trzeba Kucharkiem do smaku,zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody zagotować na koniec zabielić śmietaną.Jajka ugotować na twardo obrać ze skorupek i przekroić na połowę każde jajko,do miseczek lub na talerze nakładać porcję ugotowanych ziemniaków wlać zupę i układać połówki jajek i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.08.2012 11:40
Pyszna
gosia561 04.08.2012 12:04
kwaśna smaczność
stokrotka 25.07.2012 21:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak