Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 1 sztuka
szczaw mielony Smak 1 słoik
marchewka 1 sztuka
włoszczyzna 1 opakowanie
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 sztuki
ziemniaki 2-3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
jajka ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Do litra zimnej wody wkładamy umytą pierś, pokrojoną w plasterki marchewkę oraz włoszczyznę i gotujemy na średnim ogniu. Wrzucamy kostki rosołowe, ziele angielskie i liście laurowe. Po 20 minutach wyciągamy mięso i zbieramy pianę. Do wywaru wrzucamy ziemniaki, gotujemy 15 minut (ziemniaki muszą być miękkie). Ugotowaną pierś kroimy w drobną kostkę, wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy szczaw i trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut po zagotowaniu. Na koniec doprawiamy pieprzem. Zupę podajemy z jajkiem pokrojonym na ćwiartki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 09.02.2015 11:04
dobra zupka, smak dzieciństwa
Mama niejadka 08.02.2015 20:39
Zjadła bym takiej zupki :)
IZABELA29 08.02.2015 16:57
bardzo lubię
agnieszka214 08.02.2015 16:08
fajna i zarazem zdrowa
Adamorek 08.02.2015 13:15
doskonała i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak