Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw mielony Smak 1
marchew 1
pietruszka 1
ziele angielskie 2-3
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżeczka
ziemniaki 3
jajko
śmietana
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać ok 1,5 l wody i zagotować. Następnie wrzucić ziele angielskie, liść laurowy, obraną i pokrojoną marchew, pietruszkę całą, natkę pietruszki oraz dodać kostkę bulionową. Doprawić pieprzem i solą. Gotować ok. 15 min.
Krok 1 - Zupa szczawiowa foto
2
Następnie dodać cały słoiczek szczawiu, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków.
Krok 2 - Zupa szczawiowa foto
3
Podawać z jajkiem oraz wedle uznania ze śmietaną.
Krok 3 - Zupa szczawiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 08.03.2013 10:28
no i wylogowało mnie, ten komentarz anonim to mój:)
08.03.2013 10:25
pięknie podana, bardzo lubię taką zupkę:)
Babciagramolka 05.03.2013 17:23
Poproszę miseczkę na wynos :)
-Natka- 05.03.2013 13:31
Uwielbiam zupkę szczawiową za jej piękny, zielony kolor i wspaniały smak.
halina17 05.03.2013 10:25
Oczywiście , że najlepsza jest ze świeżego szczawiu i jeszcze do tego dziko rosnącego . Ja siekam szczaw i mrożę na zimę.
adelajda 05.03.2013 09:58
lubię szczawiową ale najlepsza jest ze świeżego szczawiu !
Bogusiaz 05.03.2013 09:58
bardzo zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak