Zupa śliwkowa na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 litr
  • śliwki suszone

    15 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • woda

    1/2 litra
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Śliwki umyć i ugotować. Maślankę rozbić mikserem, dosypując w między czasie łyżką mąkę. Dokładnie zmiksować. Połączyć ze śliwkami, doprawić cukrem i solą do smaku i zagotować. Rozlać na talerze i podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magda1976 06.06.2015 23:50
Myślę, że ma bardzo ciekawy smak
Pani Domu 06.06.2015 23:15
ciekawy pomysł
olkaaa 06.06.2015 22:12
muszę spróbować
gosia1988 06.06.2015 20:01
takiej jeszcze nie jadłam - jestem ciekawa smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat