Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Śledziowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 sztuki
mleko 1 litr
śmietana 12% 0,5 litra
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
ziemniaki 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Śledziowa

Matiasy namocz w zimnej wodzie, kilkakrotnie zmieniając wodę.

Do miseczki, wazy lub innego naczynia wlej mleko i śmietanę. Dokładnie razem wymieszaj.

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Przełóż do mleka wymieszanego za śmietaną.
Dodaj również wymoczone śledzie.
Dopraw do smaku pieprzem i octem.

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

Zupę śledziową podawaj z gorącymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 27.11.2013 19:54
Tyle razy o niej słyszałam ale nigdy nie miałam odwagi zrobić
Katarzyna54 27.11.2013 19:37
ciekawa jestem smaku tej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak