Zupa serowo – kalafiorowa

Zupa serowo – kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 szt
  • ziemniak

    3 szt
  • mleko

    1 szkl
  • cheddar

    1 szkl
  • olej

    po 1 łyżce
  • masło

    po 1 łyżce
  • rosół warzywny

    3 (z kostki)
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, ziemniaki pokroić w drobna kostkę, kalafior podzielić na niewielkie kawałeczki. Rozgrzać masło z olejem, wrzucić najpierw cebulę, następnie ziemniaki i kalafior i podsmażać 2 - 3 minuty. Do garnka wlać rosół warzywny i mleko lub śmietankę. Gotować około pół godziny doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Do gorącej zupy dodać straty ser, po czym można zmiksować na gładki krem jeśli się lubi albo pozostawić bez zmian.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat