ZUPA SEROWA Z BROKUŁEM,KALAFIOREM I SZPINAKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    2 l.
  • ziemniaki

    4 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • brokuł

    1 szt.
  • kalafior

    1/2 szt.
  • szpinak świeży

    1 duża garśc
  • serek topiony

    3 szt.
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • śmietana 12%

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki, marchew obrać. Pokroić w kostkę.
Brokuła i kalafiora podzielić na różyczki. Wszystko umieścic w garze i zalać bulionem.
Gotować, aż ziemniaki zmiękną.
2. Kiedy ziemniaki zmiękną dodać posiekany szpinak oraz serki topione. Wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze parę minut. Dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 27.05.2015 17:54
prosta,smaczna zupa
Konczi 27.05.2015 16:24
Ona musi być pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat