Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony śmietankowy duży 2 szt
marchew 1 sztuka
por 1/2 sztuki
wywar drobiowy 4 szklanki
śmietana 12% 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa

Por umyłam,oczyściłam,pokroiłam w półksiężyce. Marchewką umyłam, oskrobałam, tarłam na tarce o dużych oczkach. Warzywa zalałam 4 szklankami wywaru drobiowego, gotowałam przez około 20 minut. Dodałam pokrojone na mniejsze kawałki serki topione.Gotowałam do rozpuszczenia się serków co jakiś czas mieszając. Zupkę zabieliłam śmietaną z jedną łyżką mąki. Do smaku doprawiłam solą i pieprzem. Można podawać z grzankami, tostami lub groszkiem ptysiowym. Zupkę można także posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 14.09.2013 09:40
prosta i pyszna
Ewa104 14.09.2013 09:15
To jedyna potrawa w której toleruję serek topiony,bo ogólnie go nie jadam.Ale taką zupę bardzo lubimy.
Renataj 14.09.2013 08:45
Szybko i smacznie.
Konczi 14.09.2013 08:26
oo moja ulubiona
Zdzisław 14.09.2013 08:25
smakuje mi ta zupa
ana1 14.09.2013 07:50
bardzo fajna
gusia1000 14.09.2013 00:30
Wygląda smacznie.
elficzna 14.09.2013 00:01
uwielbiam zupki serowe :) mniam
dziewczyna_z_kodeksem 13.09.2013 23:56
robię całkiem podobną, jest wyśmienita !
Małgorzata9 13.09.2013 22:02
smaczna zupka
Renata9 13.09.2013 21:59
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak