zupa serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony śmietankowy duży

    2 szt
  • marchew

    1 sztuka
  • por

    1/2 sztuki
  • wywar drobiowy

    4 szklanki
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por umyłam,oczyściłam,pokroiłam w półksiężyce. Marchewką umyłam, oskrobałam, tarłam na tarce o dużych oczkach. Warzywa zalałam 4 szklankami wywaru drobiowego, gotowałam przez około 20 minut. Dodałam pokrojone na mniejsze kawałki serki topione.Gotowałam do rozpuszczenia się serków co jakiś czas mieszając. Zupkę zabieliłam śmietaną z jedną łyżką mąki. Do smaku doprawiłam solą i pieprzem. Można podawać z grzankami, tostami lub groszkiem ptysiowym. Zupkę można także posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lara 14.09.2013 09:40
prosta i pyszna
Ewa104 14.09.2013 09:15
To jedyna potrawa w której toleruję serek topiony,bo ogólnie go nie jadam.Ale taką zupę bardzo lubimy.
Renataj 14.09.2013 08:45
Szybko i smacznie.
Konczi 14.09.2013 08:26
oo moja ulubiona
Zdzisław 14.09.2013 08:25
smakuje mi ta zupa
ana1 14.09.2013 07:50
bardzo fajna
gusia1000 14.09.2013 00:30
Wygląda smacznie.
elficzna 14.09.2013 00:01
uwielbiam zupki serowe :) mniam
dziewczyna_z_kodeksem 13.09.2013 23:56
robię całkiem podobną, jest wyśmienita !
Małgorzata9 13.09.2013 22:02
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat