Zupa selerowo-ziemniaczana z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    1 szt
  • ćwiartka z kurczaka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • ziemniaki

    4-5 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 1 l zimnej wody i gotować. W rondelku rozgrzać oliwę, wsypać pokrojony w krążki por, oczyszczony z włókien i pokrojony seler, podsmażyć. Następnie połączyć z gotującym się mięsem. 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Gdy mięso miękkie, wyjąć z zupy, pokroić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy, dodać mąkę wymieszaną w1/2 szkl wody, zagotować, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 21.05.2013 19:54
Na obiad w sam raz.
IZABELA29 20.10.2012 09:26
bardzo apetyczna zupka, taką z pokrojonym mięskiem tez robię .
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:37
super
Iwona51 27.11.2011 00:55
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat